Een airco installeren bij je verbouwing

Als je je huis gaat verbouwen, kan dit een mooi moment zijn om aan airconditioning in je huis te denken. Dit is vaak iets wat Nederlandse huizen nog niet hebben. Echter worden ook onze zomers steeds heter, en dus kan het fijn zijn om deze wel in je woning te hebben. Wil je een mooi systeem dat weggewerkt is in je interieur, dan kan je dit het beste doen als je meer dingen gaat verbouwen binnen je woning. Het is namelijk best wel een klus om een inbouw airco te installeren aangezien je hier valse muren of verlaagde plafonds voor nodig hebt.

Een inbouw airco in een valse muur

Een valse wand is een wand, vaak van gipsplaten, die je net voor je echte muur plaatst. Hiermee kan je je woning mooi afwerken, maar je kan er dus ook een airco achter plaatsen. Bij het plaatsen van een valse wand neem je dus wel wat ruimte weg, maar dit hoeft maar minimaal te zijn. Je kan de airco inbouwen in de valse wand waardoor je enkel een roostertje ziet. Je kan een valse wand voor bijna elke muur in je woning plaatsen. Wil je dus een airco in meerdere ruimtes, dan zul je meerdere valse muren moeten plaatsen in je woning. De buiten unit kun je dan buiten je huis hangen op bijvoorbeeld een buitenmuur of op het dak. Je kan tevens meerdere binnenunits aansluiten op een buitenunit. 

Een inbouw airco in een verlaagd plafond

Een airco kan je ook inbouwen in een verlaagd plafond. Een verlaagd plafond is een laag onder je echte plafond. Je kan eenvoudig nieuwe leidingen en inbouwverlichting plaatsen in verlaagde plafonds. Bovendien kun je dus ook gemakkelijk een airco inbouwen in een verlaagd plafond. Je ziet dan alleen het rooster waar de koele lucht uitgeblazen wordt. Tevens neem je met een verlaagd plafond dus ook wel wat ruimte weg, maar je kan ook je verlaagde plafond zo minimaal mogelijk van je echte plafond af plaatsen. 

Een losse airco plaatsen in je woning

Ten slotte hoef je natuurlijk niet persé een inbouw airco in je woning te installeren. Je kan er ook voor kiezen om een airco op je muur te hangen. Dit is een stuk eenvoudiger, en uiteindelijk ook goedkoper. Let wel op dat je dan dus altijd tegen de binnenunit aankijkt. Je kan er ook voor kiezen om een mobiele airco te kopen, die je van ruimte naar ruimte kan verplaatsen. Een mobiele airco heeft als grote voordeel dat het voordeliger is en dat je deze kan opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *